Verandering van levensstijl

Als mens loop je gedurende je leven de nodige verwonding en kwetsuren op en zullen de nodige uitdagingen op je levenspad verschijnen waarop je een antwoord moet geven. Als therapeut, maar ook als mens reik ik je de helpende hand.

Op twee gebieden ben ik door de jaren heen naast therapeut ook ervaringsdeskundige geworden. Deze twee gebieden zijn ‘leven met fibromyalgie’  en ‘afvallen en verandering van levensstijl’

Fibromyalgie

Ook wel weke-delen-reuma genoemd is een chronisch pijnsyndroom. Vooral de aanhechtingen tussen spieren en botten en de zogenaamde ‘trigger-points’ zijn zeer pijnlijk. Ook chronische vermoeidheid/uitputting is kenmerkend. En een oplossing is niet zo maar even gevonden. De reumatoloog vertelde mij na de diagnose haast triompantelijk  dat fibro niet invaliderend is. Nee, inderdaad, maar ze vertelde mij er niet bij dat fibro je zo lamlendig kan maken dat het wel degelijk een invaliderend effect op je leven zelf kan hebben! Op je welzijn, op je relaties en zeer zeker op je activiteiten. In mijn persoonlijke zoektocht naar wat werkt en wat niet ben ik al heel wat tegengekomen aan al dan niet terechte claims. Therapieën die je ‘gewoon geprobeerd moet hebben want anders is het je eigen schuld dat je nog steeds last hebt van die fibro klachten.’ Middeltjes van amitriptyline, CBD, THC en magnesium en D3.  Genezing heb ik zelf nog niet gevonden, wel heb ik ontdekt dat iedereen zo zijn of haar eigen vorm van fibro heeft waarvoor een best-practice gevonden moet worden gericht op vermindering van klachten. Soms gericht op verbetering van voeding, soms wat afvallen zodat je minder klachten hebt. Soms gaat het om het zoeken naar een delicate evenwicht tussen rust en beweging. Soms moet er gewerkt worden aan oud zeer, oud verdriet want hoe minder last op je schouders rust hoe beter je gaat functioneren! Soms moeten we aan het werk om je ik-sterkte te vergroten zodat je weer wat beter bestand bent tegen de opgaven van het leven zelf.

Afvallen en verandering van levensstijl

Ook ik heb geworsteld met mijn gewicht en weet wat het is om op dieet te gaan. Ik ken de frustratie van het jo-jo effect, van steeds maar weer nieuwe kleding kopen omdat je kleding te groot, maar ook net zo vaak weer te klein geworden is. Mijn zoektocht heef mij geleid van de virtuele maagband onder hypnose tot transformatie naar een ketogene lifestyle. Met eindelijk bestendige resultaten, zonder hongergevoel!

Obesitas en overgewicht zijn ernstige problemen van deze tijd en leiden tot gezondheidsklachten als diabetes, hart-en vaatziekten, verhoogde bloeddruk en beperkte mobiliteit. De helft van alle nederlanders is te dik. De supermarken liggen vol met overheerlijke calorierijke voeding en ongezond, vet en zoet eten is naast lekkerder ook nog eens goedkoper. Een cultus is ontstaan omtrent voeding, gezonde voeding, super foods terwijl voedsel feitelijk niet meer is dan de brandstof voor je lichaam.

Veel mensen gaan op dieet. En gaan vervolgens obsessief met hun voeding aan de gang. Maken foto’s van hun voedsel voor op Facebook, tellen de calorieën en zijn zodoende een groot deel van de dag bezig met….. hun voedsel. Totdat het weer mis gaat..

En het gaat mis…..altijd!

Want doe nu je ogen eens dicht en voel is aan van binnen wat het woordje ‘Dieet’ bij je oproept? Is dat een fijn, prettig en motiverend gevoel? Of is het toch een beetje beladen voor jou?

Onderzoek wijst uit dat wij ons maar voor een klein deel bewust – zijn en voor een heel groot deel onbewust. Het lichaam functioneert bijna helemaal onbewust. We hoeven niet na te denken over processen als de spijsvertering, de bloeddruk, de ademhaling, de nierfunctie, de stofwisseling. Gelukkig maar! Maar ook stemmingen, gemoed, emoties, aandrang, zin-in eten/snoepen borrelen op uit de diepten van ons onderbewuste. Helaas zitten ook onze motivaties om af te vallen, SonjaBakker, het tellen van de calorieën precies in dat hele kleine stukje bewustzijn wat feitelijk geen partij is voor dat machtige, grote, onderbewustzijn! En dan op een onbewaakt ogenblik ‘dan heb je dat chipje verdiend omdat het weekend is’ of ‘ is het gezellig om ook die wijn mee te drinken toch?’ of je wordt overvallen door een wat sombere stemming ‘en dan kun je net zo goed die chocoladereep gaan eten want het heeft toch allemaal geen zin.’ De medische oplossing hiervoor als er sprake is van een herhaaldelijk falend dieet en ernstig en levensbedreigend overgewicht is een maagbandoperatie. En dat is natuurlijk best ingrijpend. Nog afgezien van de medische risico’s van een operatie verandert er niets van binnen.

Maar stel je voor….. dat de oplossing eigenlijk heel eenvoudig is en dat het je geen enkele moeite gaat kosten om je streefwicht te behalen?

Stel je eens voor hoe dat gaat voelen, een slankere, fittere en gezondere versie van jezelf, vol zelfvertrouwen. En dat zonder dieet..maar wel met de hulp van dat grote en machtige onderbewustzijn!

Wat gaan we doen?

Eerst gaan we in kaart brengen waar de problemen liggen voor jou. Eet je teveel? Eet je verkeerd? Beweeg je te weinig of is het je stofwisseling waardoor je extra gewicht blijft aankomen? En wat voor eter ben je? Eet je als troost? Wil je een leegte opvullen met eten? Een emo-eter? Of juist een gezelligheid eter? Eet je wel genoeg of staat je lichaam in de bekende spaarstand?

De virtuele maagband

Als je simpelweg gewoon teveel eet dan is de virtuele maagband een effectieve oplossing. We gaan er voor zorgen dat jouw grote en machtige onderbewustzijn voor jou gaat werken en niet langer tegen je. In het basistraject wat bestaat uit slechts 5 sessies plaatsen we onder hypnose een virtuele maagband waardoor jij slechts nog kleinere porties voedsel tot je kunt nemen en je dus veel eerder het signaal ‘verzadigd’  krijgt van je lichaam en je lichaam vervolgens het overtollige lichaamsgewicht gaat verbranden. En natuurlijk is dit slechts het begin want hierna gaan we verder de diepte in en gaan we op zoek naar de onderliggende oorzaken en naar de nieuw ‘Jij’!

Als het niet zozeer een kwestie is van simpelweg teveel eten maar van een verstoorde insulinespiegel waardoor je de hele dag van eetkick naar eetkick gaat zijn er andere, efficiënte oplossingen zoals bijvoorbeeld de ketogene lifestyle.

Neem voor meer informatie contact met mij op!

De diploma uitreiking na de training

‘ Virtuele maagband therapeut’

door Bianca L’abee(HypnoseInstituutNL)